Omgeving Gelderland/Veluwe


Ligging van de gebouwen
 
De drie gebouwen hebben gemeen, dat zij op loopafstand gelegen zijn van de dorps- respectievelijk stadskern. Alle gebouwen liggen gunstig ten opzichte van openbaar vervoer. Er zijn goede busverbindingen ook met het N.S. station in Ede/ Wageningen.
 
Bennekom:
De plaats Bennekom behoort tot de gemeente Ede en ligt op de grens van de zuidwestelijke Veluwe en de zuidelijke Gelderse Vallei.
In het noorden ligt Bennekom zo'n 500 tot 750 meter van de bebouwde kom af van Ede zelf. Alleen de Rijksweg 12, een sportcomplex, en de gebieden rondom het kasteel Hoekelum en de woonplaats Hoekelum zorgen er voor dat de twee plaatsen niet tegen elkaar liggen. In het zuidoosten grenst Bennekom echter aan het villadorp Wageningen-Hoog en ligt het een paar honderd meter van de bebouwde kom van Wageningen af.
Ten westen van Bennekom loop de N781, de verbindingsweg tussen de Rijksweg 12 bij Ede en Wageningen. Ten westen van deze weg bevindt zich het Binnenveld, met de De Kraats, Nergena en de Nergenase beek. Ten oosten van Bennekom op de Veluwe bevindt onder andere de Bennekomse hei en het Bennekomse bos.

Wageningen:
Wageningen kreeg al in 1263 stadsrechten. Het heeft in de loop der eeuwen veel meegemaakt, eerst als grensplaats tussen Gelre en Utrecht, later als frontstad. Oorlog en vrede zijn sterk verbonden met Wageningen.

Wageningen, gelegen aan de Rijn, heeft een uitermate boeiend landschap. Aan de voet van de Wageningse Berg vormen brede uiterwaarden een uniek natuurgebied. Op de flank van deze Wageningse Berg liggen de complexen Groot Hinkeloord en De Dreijen. Hier zijn in de vorige eeuw architectonische belangwekkende gebouwen neergezet en mooie kunstobjecten geplaatst. Verder ligt hier het fraaie De Dreijen Arboretum.

Wageningen ligt op de grens van het Veluwe massief en de Gelderse Vallei. Daar vindt sinds mensenheugenis landbouw plaats. Het Binnenveld is een uitgestrekt beschermd vogelweidegebied. De stad geniet vooral bekendheid door de Wageningse Universiteit die in 1918 werd gesticht en nu het grootste agrarisch-wetenschappelijk centrum van Europa is.
 
 

datum gewijzigd: 2010-09-14 08:55:38