Woonstede


Seniorenhuisvesting in andere handen
Sinds1 juli 2009 heeft Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' haar woningbezit verkocht aan woningcorporatie Woonstede in Ede. De bewoners van de drie wooncomplexen De Aleidahof en De Timanshof in Bennekom en De Roosebrink in Wageningen hebben hierdoor een anderde huurbaas gekregen.

Sociaal gezicht
De voormlige bestuursvoorzitter van Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' Harry Rijken en Woonstede-directeur Wim Sterkenburg gaven tijdens de overname aan dat de positie van de huurders onveranderd blijft en dat het niveau van de dienstverlening vergelijkbaar zal zijn als voorheen. Na overname zijn er enkele praktische zaken veranderd, maar het is zowel het streven van Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' als van Woonstede dat de sfeer in de huizen hetzelfde blijft: ‘Een plek waar men graag woont en waar men zich geborgen voelt.’

Daarom ging de voorkeur van Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' ook uit naar een woningcorporatie. ‘Woonstede koppelt jarenlange ervaring in het verhuren en beheren van vastgoed aan een sociaal gezicht’, licht de heer Rijken de motivatie van het bestuur toe. Door de verkoop van het vastgoed is de Stichting – die blijft bestaan – in staat nuttige en leuke dingen voor de bewoners te realiseren. Sinds 1 juli 2009 hanteert Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' daarom ook het credo: "Wonen met een plus".

Het sociale aspect van de Stichting is voor Woonstede ook de meerwaarde van de samenwerking. Onderdeel van de overname is het naast De Timanshof in Bennekom gelegen dienstencentrum De Broek-Akker. De huurovereenkomst met Kruiswerk West-Veluwe is onverkort met Woonstede voortgezet. Volgens Wim Sterkenburg verzorgt het dienstencentrum een fantastische dienstverlening op het gebied van zorg en welzijn. Bovendien roemt hij de kwaliteit van de appartementen, de 24- uuralarmering, de ligging op loopafstand van winkels, openbaar vervoer en andere voorzieningen. Woonstede voegt met deze aankoop 241 woningen toe aan haar bezit. Een toevoeging met veel woonkwaliteit, en dat in tijden van een krappe woningmarkt.

Meer informatie over en van Woonstede vindt u op www.woonstede.nl

Wilt u meer informatie of een brochure? Stuur dan een bericht naar info@vrssh-zuidveluwe.nl met daarin uw naam en adres.

datum gewijzigd: 2017-10-04 21:03:15