Zorgpakket/Opella


Personenalarmering/Opella

Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' heeft met de thuiszorgorganisatie Opella voor alle appartementen (collectief) een abonnement afgesloten voor de personenalarmering. Alle bewoners van de drie wooncomplexen kunnen gebruik maken van personenalarmering. Hierdoor kan 24 uur per dag in geval van nood snel eerste hulp geboden worden.

Wat houdt personenalarmering in? Elk appartement heeft een alarmapparaat in bruikleen op kosten van Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe'. Dit apparaat is verbonden aan een telefoonlijn. De enige voorwaarde hiervoor is dat er in het appartement een vaste telefoonaansluiting aanwezig is. Naast het alarmapparaat (het kastje) heeft de bewoner ook een halsmedaillon. Hiermee kan hij/zij met één druk op de knop alarm slaan, bijvoorbeeld als hij/zij gevallen is en niet meer bij de telefoon kan komen.

Het alarmapparaat waarschuwt een meldcentrale, deze is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bemenst. De meldcentrale vraagt via de speaker in het kastje wat er aan de hand is en bij een calamiteit wordt een verzorgende of verpleegkundige van Opella ingeschakeld. Naast elke voordeur hangt een sleutelkluis. Deze kluis kan alleen door de bewoner of Opella geopend worden. De medewerker van Opella kan met behulp van de sleutels in deze kluis het huis in waar alarm is gemaakt om vervolgens hulp te verlenen.

Meer informatie vindt u door op de link te klikken:  Opella 

Wilt u meer informatie of een brochure? Stuur dan een bericht naar info@vrssh-zuidveluwe.nl met daarin uw naam en adres.

 
 
 

datum gewijzigd: 2017-10-04 21:02:26